Muziekvereniging T.O.P. uit Onna bezoekt elk jaar een aantal basisscholen in de gemeente Steenwijkerland om de kinderen te interesseren voor de blaasmuziek. Bij het scholenproject wordt een gastles gegeven om de kinderen op een speelse manier in contact te brengen met muziek.

Enkele leden van de muziekvereniging en onze dirigent Arjan Dunning bezochten met hun instrumenten dit jaar de Bernhardschool, obs Zuidveen, School B en ook de Emmaschool te Steenwijk. Na een uitleg over de instrumenten en de geschiedenis van T.O.P., mochten de kinderen zelf ook een van de verschillende instrumenten bespelen.

Het scholenproject krijgt een vervolg doordat de kinderen tijdens vijf introductielessen geheel vrijblijvend hun eerste noten kunnen leren spelen op bijvoorbeeld een b├╝gel, trompet of althoorn. Deze lessen zijn gratis en worden gehouden in 'Ons Dorpshuis' in Onna vanaf maandag 11 juni 2012. Opgeven is nog steeds mogelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..